1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung kondigde vorige week donderdag een nieuwe EcoGreen F2EG-schijf aan die een opslagcapaciteit heeft van maximaal 1,5 terabyte.

De nieuwe EcoGreen-schijf heeft drie hardeschijfplatters, elke platter heeft een capaciteit van 500 GB. Dankzij deze nieuwe opslagdichtheid en het verminderd aantal platters is de F2 een stuk energiezuiniger dan andere harde schijven.

"Minder platters betekent minder energie nodig om de motor te starten en minder kracht nodig om de motor te laten draaien. Bovendien is de head-stack lichter waardoor het energieverbruik verder verlaagd wordt", aldus Andy Higginbotham, directeur van hardeschijfverkopen en -marketing voor de Samsung Semiconductor Storage Division.

Ook vertelde hij dat de schijf door deze wijzigingen betrouwbaarder is. "Met minder heads en schijven heeft de F2EG-schijf een mindere kans op head-diskfalen, waardoor klanten betrouwbaardere systemen kunnen bouwen."

Dankzij de nieuwe EcoTriangle-techniek bespaart de EcoGreen F2EG verder veertig procent stroomverbruik tijdens idle mode en 45 procent tijdens het schrijven/lezen van data. De schijf zou ook nog eens stiller moeten zijn dan andere, gelijksoortige harde schijven.

Samsungs EcoGreen F2EG-schijven zijn beschikbaar met 500 GB-, 1 TB- en 1,5 TB-opslagcapaciteit. Verder heeft de schijf een 16 of 32 MB buffergeheugen, een latency van 5,56 ms, een maximumoverdrachtssnelheid vanuit de buffer van 166 MB/s en een SATA-interface van 3,0 Gbps.