2min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft een nieuwe harde schijf gelanceerd, namelijk de EcoGreen F1. Deze harde schijf heeft 1TB in totaal aan opslaggeheugen. Volgens Samsung is de EcoGreen F1 de meest milieuvriendelijke harde schijf in zijn klasse op dit moment.

Het verbruik van de harde schijf is namelijk drastich veranderd. Ten opzichte van andere harde schijven is de EcoGreen F1 gemiddeld vijftien procent zuiniger. De harde schijf is maar liefst vijftig procent zuiniger dan de oudere 1TB-harde schijven.

Het grote verschil qua milieuvriendelijkheid zit hem in het feit dat de EcoGreen F1 uit een aantal platters minder bestaat dan de meeste harde schijven. Dit betekent dat de harde schijf minder stroom nodig heeft om op te kunnen starten en wanneer de schijf in verbruik is zal deze ook minder stroom verbruiken.

De EcoGreen F1 is gebaseerd op het RoHS-principe. RoHS staat voor Restruction of the Use of certain Hazardous Substance. Dit RoHS-principe betekent kort gezegd, dat de EcoGreen F1 tijdens het productieproces uit milieuvriendelijkere materialen wordt gemaakt dan andere harde schijven. Gevaarlijke, schadelijke en belastende stoffen worden dus zoveel mogelijk vermeden.

Overige features waar de schijf gebruik van maakt is de TBBP-A-technologie. Deze TBBP-A-technologie zorgt er voor dat de schijf hitte beter kan weren. Ook werkt deze technologie brandvertragend.

Zelf laat Samsung weten dat ze dit soort harde schijven als de toekomst zien. Samsung wil zich namelijk steeds meer gaan fixeren op apparaten die milieuvriendelijker en energiebesparender zijn dan de huidige apparaten die op de markt zijn. Op dit moment is er ook bekend dat de EcoGreen F1 een adviesprijs heeft gekregen van 199 dollar.