1 min

Tags in dit artikel

,

De onderneming PQI heeft onlangs twee nieuwe DDR3 triple-channel geheugenkits aangekondigd. Het verschil tussen de beide geheugenkits zit hem in de kloksnelheid waar het geheugen op actief is.

De kits zijn verkrijgbaar in een 3 GB-variant en in een 6 GB-variant. De modules worden gekoeld door nieuwe zwarte heatsinks van PQI. Hierop zijn de contouren van een draak terug te vinden. Één van de geheugenkits is op een kloksnelheid van 1066MHz actief en de andere geheugenkit doet zijn werk op een kloksnelheid van 1333MHz.

Deze twee geheugenkits behoren tot de PowerMemory-serie van het bedrijf. PQI liet ook doorschemeren dat er binnenkort een aantal nieuwe modules verschijnen in de zogenaamde Turbo-serie. Volgens het bedrijf hebben deze modules een goed overclockpotentieel en zijn ze actief op relatief hoge kloksnelheden.

Over de technische specificaties is op het moment van schrijven nog niet veel bekend. Volgens de informatie zouden de modules op een spanning van 1,5V hun werk doen. De latencies van de modules zijn echter nog niet besproken.

Wanneer de geheugenkits op de markt gaan komen is nog niet duidelijk. Er wordt verwacht dat de geheugenkits binnen niet al te lange tijd het daglicht zullen zien.