1 min

Tags in dit artikel

,

Goed nieuws voor NVIDIA. De Westmere-chipset die Intel zal gaan uitbrengen voor de Clarkdale en Allendale 32nm (incl. IGP) CPU’s zal geen QPI-interconnect gebruiken maar DMI. De licentie voor DMI is in handen van NVIDIA, dat betekent dus goede zaken voor Nvidia.

Goed nieuws dus voor NVIDIA, dat sinds 2005 de licentie in bezit heeft. Waarschijnlijk zal het een betere chipset op de markt brengen in combinatie met een grafische chip, dan Intel met zijn multichip CPU’s met integrated graphics processor (IGP). Het zou dus maar zo voor kunnen komen dat een moederbordenfabrikant liever een NVIDIA-chip heeft dan de standaard grafische chip in de Allendale- en Clarkdale-CPU’s.

We weten dat de IGP zal worden uitgeschakeld wanneer een normale PCI-E-videokaart wordt geïnstalleerd. Het is dus voor NVIDIA van belang dat het dit ook voor elkaar krijgt wanneer de chipset zelf een grafische adapter bevat. Zo kan NVIDIA alsnog de grafische chip in zijn eigen chips integreren. Uiteraard zal het kopen van een IGP-chipset van NVIDIA duurder zijn in verband met de extra kosten die dat met zich meebrengt.