min

Tags in dit artikel

,

Op een online webshop van onze oosterburen is de eerste ATI Radeon HD 4750 gesignaleerd. Op de website staan uitgebreide specificaties over de kaart. Opvallend feit is dat de kaart niet onder een bepaald merk op de website gepubliceerd is.

De Duitse webshop heeft lef met de publicatie van deze gegevens, het zou kunnen dat ATI actie onderneemt als blijkt dat de gegevens niet correct zijn, of tegen de afspraken zijn gepubliceerd. De specificaties die genoemd worden in dit nieuwsbericht zijn dus niet bevestigd door ATI zelf. De website hanteert een prijs van 129,90 euro voor de kaart, die overigens per direct als pre-order te bestellen is. Volgens de roadmap van ATI zou de 40nm-videokaart pas in het tweede kwartaal van dit jaar worden geïntroduceerd worden.

Specificaties

De specificaties van de kaart zijn interessant. Het eerste wat opvalt is het stroomverbruik van 78 dat net boven de 75W van een gemiddeld PCI-E slot valt. Ondanks dat de productafbeelding een PCI-E-adapter laat zien, is het een mogelijk dat de kaart ook zonder PCI-E kabel van de voeding zal kunnen draaien.


Schottenland.de, de Duitse website waar de HD4750 opgedoken is.

De GPU van de RV740-kaart draait op een snelheid van 650MHz en het GDDR5-geheugen klokt op een hoge 3200MHz. Dit alles wordt ondersteund met een 128-bit geheugenbusinterface. CrossFire en CrossFireX moeten beiden geen probleem zijn voor de kaart, standaard wordt de kaart geleverd met twee jaar garantie. Wie de kaart nu al wil bestellen kan terecht op de website van Schottenland.de.