min

Tags in dit artikel

, ,

Sparkle heeft enige tijd geleden twee nieuwe grafische kaarten aangekondigd. Het gaat om twee grafische kaarten die gebaseerd zijn op de GTS 250 GPU van NVIDIA, de X250 en de X250G. De grafische kaarten zijn uitgerust met een zwart PCB.

Het verschil tussen de X250 en de X250G zit hem in de totale hoeveelheid geheugen die aanwezig is op de grafische kaart. De X250 is uitgerust met 512 MB GDDR3-geheugen en de X250G heeft 1024 MB GDDR3-geheugen aan boord.

De beide grafische kaarten werken allebei op dezelfde kloksnelheden. De kloksnelheid van de core bedraagt 738MHz. De kloksnelheden van het geheugen en de shaders bedragen respectievelijk 2200MHz en 1836MHz. Op de kaart is een zogenaamde OC-mode aanwezig waarover later meer uitleg. Wanneer deze ingeschakeld wordt dan nemen de kloksnelheden logischerwijs toe. De core is dan actief op 761MHz, het geheugen op 2322MHz en de shaders op 1911MHz.

De X250 en de X250G beschikken beiden over een 256-bit geheugenbus. Het aantal stream processors bedraagt 128. Uitgangen voor D-Sub, DVI en HDMI zijn aanwezig op de grafische kaart. De beide grafische kaarten worden gekoeld door een zogeheten Dual Fly Fan-koeler.

Zoals eerder vermeld is het mogelijk om de grafische kaarten in een OC-mode te laten werken. Het toepassen van deze OC-mode gebeurt softwarematig met behulp van Sparkle’s SPA Tune OC Software. Deze software stelt de gebruiker in staat om uit drie verschillende modi te kiezen. Het gaat hier om de Overclocking Mode, de Standard Mode en de Green Mode. De Green Mode is voornamelijk gericht op het besparen van energie en lagere kloksnelheden dan normaal zijn daar het gevolg van.

Over de adviesprijs van de beide producten en een eventuele lanceringsdatum is op het moment van schrijven nog niets bekend.