Skype heeft vandaag officieel de langverwachte iPhone-applicatie aangekondigd. Afgelopen vrijdag gingen er al geruchten dat Skype voor de iPhone en de iPod Touch begin deze week gelanceerd zou worden.

Skype voor de iPhone en iPod Touch zal vanaf morgen, 31 maart 2009, in de App Store te vinden zijn. De applicatie zal gratis zijn en gebruikers kunnen er alleen mee bellen over een draadloos netwerk. De mogelijkheid om berichten naar elkaar te sturen zal ook mogelijk zijn via het mobiele netwerk. De reden hiervoor is volgens Skype-COO Scott Durchslag te wijten aan de beperkingen die in de voorwaarden van de App Store zijn opgenomen.

De meeste telecomproviders staan VoIP-bellen over het eigen mobiele netwerk sowieso niet toe. T-Mobile, die in Nederland de exclusieve rechten voor de iPhone heeft, is daar een uitzondering op. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is het bij T-Mobile toegestaan om VoIP-bellen te gebruiken via het mobiele netwerk van de provider.

Opvallend is dat Skype voor de iPhone en iPod Touch nog geen ondersteuning voor video aan boord heeft. Volgens Durchslag overweegt het bedrijf dit wel, maar is het voor Skype van groot belang dat de kwaliteit goed is. Ook de interactie van gebruikers met andere applicaties op de iPhone is een bepalende factor volgens de topman. "Als we het doen, dan moeten we het ontzettend goed doen", aldus Durchslag.