2min Devices

OCZ laat de Neutrino netbook zien

Een wildgroei aan netbooks, sinds de Asus Eee PC lijkt elke notebookfabrikant mee te willen profiteren van het succes van netbooks. Ook OCZ wil zijn deel in de markt veroveren en introduceerde gisteren de OCZ Neutrino 10" DIY Netbook.

OCZ laat de Neutrino netbook zien

10" Do-it-yourself netbook[/b]

OCZ wil met de laptop de gebruiker weer in staat stellen zijn of haar eigen laptop samen te stellen. "Er zijn veel klanten die een mix van functionaliteiten willen en met de OCZ Neutrino netbook vervult OCZ dat verlangen", aldus CMO Alex Mei. De netbook stelt de gebruiker in staat zelf zijn of haar opslagruimte te kiezen, evenals de hoeveelheid geheugen en het besturingssysteem. Echt heel erg veel valt er dus niet te kiezen, maar het kan net de doorslag geven voor sommige gebruikers.

Specificaties

Voorgeïnstalleerd is een Intel Atom N270 mobiele processors met een kloksnelheid van 1,6GHz. Het systeem wordt aangestuurd door een 945GSE-chipset die tot 2GB aan geheugen ondersteunt. Qua opslagruimte kan er gekozen worden tussen een 2,5" SSD of de traditionele harde schijf. Als we kijken naar het mobiele aspect dan zien we dat het apparaat zo’n 1,3 kilogram weegt wat toch vrij veel is voor een netbook zonder opslagruimte en geheugen. De stroom moet komen van een viercel 2200 mAh batterij. Het geheel wordt voorzien van een jaar garantie.

OCZ laat de Neutrino netbook zien


Als we kijken naar het typenummer, te weten "OCZDIY10N1-US", dan lijkt het erop dat de netbook vooralsnog alleen in de Verenigde Staten zal worden verkocht. Of hij ook naar Europa komt en wat hij dan moet gaan kosten is bij ons niet bekend. Voor meer informatie over de netbook kun je hier terecht.

Bron:Techzine Redactie