Vandaag werden de gegevens van het ‘Europe logs on’-onderzoek gepubliceerd en in dit onderzoek is gekeken naar het internetgebruik van mensen die afkomstig zijn uit Europa.

Uit het onderzoek blijkt dat het internetgebruik van Europeanen fors is toegenomen. Microsoft voorspelt dat het internetgebruik de tv in de zomer van 2010 overtreft.

Het onderzoek toont aan dat de gemiddelde inwoner van Europa ongeveer 8,9 uur per week aanwezig is op internet. Europeanen kijken op dit moment nog steeds meer naar de tv, want gemiddeld wordt er zo’n 11,5 uur per week naar de tv gekeken. Volgens Microsoft gaat het internetgebruik van de gemiddelde Europeanen tot vele hogere waardes stijgen in de toekomst. Bij de huidige groeifactor voorspelt de onderneming dat mensen in juni 2010 gemiddeld 14,2 uur per week op het internet doorbrengen.

De softwaregigant heeft ook aangegeven dat het internetgebruik niet op alle producten even snel zal toenemen. Men verwacht dat mensen steeds minder vaak van de pc gebruik zullen maken om te surfen op het internet. Op het moment van schrijven ligt dit percentage volgens het onderzoek nog relatief hoog, namelijk 95 procent. Volgens Microsoft zou in een tijdsperiode van vijf jaar slechts de helft van het internetgebruik nog door middel van een pc worden verwezenlijkt.

In het onderzoek is er niet alleen naar Europa in het algemeen gekeken. Er is verwisseld van schaalniveau, zodat men ook inzicht heeft gekregen in het internetgebruik van landen in Europa en het aantal internetaansluitingen van deze landen. De ranglijst wordt aangevoerd door de Scandinavische landen. Relatief gezien heeft hier het grootste gedeelte van de bevolking een aansluiting waarmee toegang tot het internet mogelijk is. Nederland scoort ook vrij hoog en volgens het onderzoek zou 83 procent van de Nederlandse bevolking beschikken over een internetaansluiting.