min

Tags in dit artikel

, , ,

De onderneming Xcerion heeft een nieuwe dienst in het leven geroepen die online bereikbaar is. De dienst van Xcerion heet icloud en icloud stelt gebruikers in staat om hun browser om te toveren tot een virtuele pc.

icloud kan in principe vergeleken worden met een online besturingssysteem. Zo biedt het pakket 30 applicaties aan die gratis te gebruiken zijn. Widgets zijn ook terug te vinden in icloud en na de registratie zijn er twintig widgets gratis beschikbaar. Met icloud is het ook mogelijk om bestanden op te slaan, want Xcerion biedt gebruikers standaard een online opslagcapaciteit van 3 GB aan.

De Graphical User Interface, kortweg GUI genoemd, lijkt in grote lijnen aardig op die van Windows. De taakbalk is onderin geplaatst en de Sidebar bevindt zich aan de rechterkant van het scherm. Met de 30 applicaties die beschikbaar zijn is het mogelijk om de meeste standaardtaken uit te voeren. Met de applicaties is het onder andere mogelijk om foto’s en video te bewerken en om teksten te schrijven.

Xcerion biedt de dienst in meerdere talen aan. icloud is in het Engels, Chinees, Spaans, Duits, Portugees, Russisch, Zweeds en Filipijns beschikbaar.

De officiële website van icloud is hier te vinden.