min

Tags in dit artikel

, ,

Evenals DFI en ASUS wil ook MSI binnenkort met een microATX X58-moederbord voor de Core i7-processor op de markt gaan komen.

Het moederbord heeft een S1366-socket en is geschikt voor de Core i7-processor. Op het relatief kleine bordje kunnen wel gewoon zes DDR3-modules geïnstalleerd worden. Daarnaast ziiten er twee PCI Express x16-sloten, een x4 PCI Express-slot en een PCI-slot op. Welke pakkende naam het moederbord gaat krijgen is nog niet duidelijk.


Het MSI "MS-7593" moederbord, de officiële naam is nog onbekend.

Kijken we naar de achterkant van het bord (aansluitingen), dan zien we een PS/2 poort, zes USB 2.0-poorten, een eSATA-connector, waarschijnlijk een FireWire-poort, een Gigabit Ethernet-aansluiting en 7.1-kanaals analoge audio-aansluitingen. Op het moederbord zitten tevens nog zeven SATA-connectors, een IDE-poort, aansluitingen voor zes USB 2.0-poorten en een aan/uit-knop.

Fudzilla, dat het nieuws over de microATX-moederbord ook bracht, verwacht dat de koeling op de afbeelding niet de definitieve versie is. Zij verwachten dat MSI het model aanpast met een heatpipe-koeling, nog voor het model in de winkels komt te liggen. Wanneer het model klaar is kunnen we nog niet zeggen. Al verwachten we dat het niet al te lang meer zal duren gezien het feit dat het moederbord zich al in een vergevorderd stadium bevindt.