1 min

Tags in dit artikel

,

MSI lanceert vandaag een nieuw X58-moederbord, de MSI X58 Pro-E. Het bord ondersteunt een groot aantal features, waaronder CrossFire, 3-way SLI en Blu-ray audio playback.


Het meest interessante aan het bord is de ALC889-audiochip. Deze audiochip maakt het mogelijk om Blu-ray audio volledig te decoderen naar achtkanaalsgeluid. Zo kun je zonder tussenkomst van een losse geluidskaart genieten van Blu-ray HD-films met een topkwaliteit geluid (24bit/192kHz).

Volgens MSI’s eigen specificaties is het bord bedoeld voor gamen. Dit komt mede door de ondersteuning van maximaal drie videokaarten. De geheugenondersteuning is er tot maximaal 24 GB met snelheden tot 1600MHz. Voor de optical en hardeschijven zijn er 7 SATA-poorten van 3 Gb/s bovendien is er een eSATA-poort. De oudere PATA-aansluiting is nog steeds niet weggelaten en zit nog prominent op het bord geïnstalleerd.


De I/O-aansluitingen zijn als volgt, zes USB 2.0-poorten, optisch-out, twee keer PS/2, FireWire 1394, eSATA, LAN en zes analoge audio-aansluitingen. Het bord kost iets minder dan 200 euro en is per direct verkrijgbaar in meerdere Nederlandse winkels.