Ondanks dat het voor vele al zo klaar als een klontje was, is het nu wel duidelijk dat de HTC Magic ook in Nederland uitkomt. Dit is bevestigt door een nieuwe functie op de Nederlandse website van HTC.

De HTC Touch Magic, zoals het toestel voluit heet volgens de HTC-website, zal dit jaar nog levenslicht zien. Wanneer is nog niet bekend. Maar dit kan mogelijk mei al zijn. Volgens een advertentie op de Engelse Vodafone-website komt de HTC Magic daar namelijk op vijf mei uit. Of Nederland op diezelfde datum de HTC Magic mag verwelkomen is echter nog niet duidelijk. Diverse andere geruchten spreken over juli.

Wel is duidelijk dat de telefoon daadwerkelijk naar Nederland gaat komen. De Nederlandse HTC-website heeft namelijk sindskort een optie om de laatste nieuwtjes omtrent de nieuwe HTC Magic in je mailbox te ontvangen. Tegelijkertijd is duidelijk geworden welke provider de HTC Magic aan gaat bieden. Dit is Vodafone, waarmee de geruchten feitelijk erkend worden. Er was namelijk al een geruchtenstroom die zei dat Vodafone de HTC Magic hier in Nederland gaat aanbieden, wat nu dus erkend is.

De HTC Magic, of de HTC G2, is de opvolger van de HTC Dream, of de T-Mobile G1. De HTC Magic heeft een volledig touch-screen en verder nagenoeg alle functies van de HTC Dream. De HTC Magic heeft echter geen fysiek toetsenbord en de specificaties van deze telefoon zullen eveneens beter zijn. Er zit ook een betere batterij in, een van de grootste nadelen die men noemt bij de T-Mobile G1.