Vodafone is vandaag gestart met de voorverkoop van de HTC Magic in Nederland. Hiermee wordt duidelijk dat de HTC Magic dus ook in Nederland verkocht zal worden, wanneer is echter nog onduidelijk.

Vodafone is gestart met de voorverkoop, maar geeft nog niet aan wanneer de echte verkoop gaat starten. De nieuwe HTC Magic-telefoon komt met de tweede release golf naar Nederland toe, wanneer dat is, is nog onbekend. Welke landen er bij de golf horen en welke landen gaan volgen, is eveneens onduidelijk. Vodafone geeft aan dat de telefoon binnen ‘afzienbare’ tijd leverbaar moet zijn in Nederland.

De HTC Magic is het tweede toestel van HTC dat komt met Android. Android is een opensourceplatform voor mobiele telefoons. De HTC Magic heeft als eerste telefoon standaard Android 1.5 als besturingssysteem. De HTC Magic heeft, in tegenstelling tot de T-Mobile G1, geen fysiek toetsenbord. De verdere specificaties zijn nagenoeg hetzelfde, de HTC Magic heeft echter wel een betere batterij.

Het lijkt er overigens ook op dat Google de update-ronde voor de T-Mobile G1 is gestart. Wat wil zeggen dat ook G1-gebruikers nu de Android-update kunnen binnenslepen. Hoe dit gaat en of het daadwerkelijk gebeurd is nog niet bekend gemaakt. Enkele gebruikers laten echter weten dat ze de update aangeboden kregen op hun T-Mobile G1.