De HTC Magic komt mogelijk toch niet naar Nederland. Ondanks eerdere speculaties, door een mogelijkheid om je in te schrijven op een Nederlandse nieuwsbrief omtrent de HTC Magic, is het niet zeker of en wanneer de HTC Magic in Nederland uitkomt.

De HTC Magic is de tweede Android-telefoon van mobiele telefoon-fabrikant HTC. Het toestel komt in ieder geval op vijf mei uit in Engeland. De HTC Magic heeft geen fysiek toetsenbord, in tegenstelling tot de T-Mobile G1.

Maar in Nederland komt de telefoon in ieder geval niet op vijf mei. Vodafone stelt namelijk dat het bedrijf werkt met release-golven. Nederland zit in ieder geval niet bij golf één. Golf twee en drie moeten nog vastgesteld worden, waardoor het nog niet zeker is of Nederland in één van deze golven vertegenwoordigt is. "Bovendien weten we nog niet eens zeker of we het toestel überhaupt in Nederland gaan verkopen. Daar kan ik nog geen bevestiging van geven", aldus een Vodafone woordvoerder.

Wanneer de volgende release-golven voor de HTC Magic zijn is niet duidelijk. De HTC Magic komt dus in ieder geval uit in Vodafone-landen, maar of elk land waar Vodafone actief is daarbij hoort, is nog maar de vraag. De nieuwsbrief-functie op de website van HTC bleek later ook een foutje te zijn.