HTC heeft aangegeven dat het bedrijf plant om drie Android-toestellen uit te brengen dit jaar. Hierbij zit de HTC Magic al inbegrepen, waarmee het nog aan te kondigen aantal toestellen op twee komt te staan.

Peter Chou, een van de HTC-topmannen, heeft vandaag bekend gemaakt dat HTC dit jaar drie Android-toestellen wil lanceren. De HTC Magic was hier al bij inbegrepen, waardoor er nog twee toestellen aangekondigd moeten worden. De HTC Magic moet dit jaar namelijk ook nog levenslicht zien en wordt zoals het er nu naar uitziet geleverd bij Vodafone.

De HTC Magic heeft verder, in tegenstelling tot het eerste Android-toestel, geen fysiek QWERTY-toetsenbord. De verdere specificaties zijn echter nagenoeg hetzelfde, de batterijduur is naar verwachting echter wel beter. Of het toestel bij Vodafone te krijgen is, lijkt voor de hand liggend. Er zijn namelijk meer landen waar Vodafone het toestel heeft aangekondigd, zoals Italië, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Er is echter ook een kans dat de HTC Magic gewoon bij T-Mobile komt te liggen als de T-Mobile G2.

De uitspraken van Chou werden gedaan op de Merrill Lynch technology-conferentie. De interviewer vroeg de topman van HTC of er niet vijf toestellen op de markt kwamen, waarop de Chou zei dat er minimaal drie toestellen werden aangekondigd. Er wordt niets uitgesloten, dus. Het lijkt erop dat Google’s Android in 2009 veel gedistribueerd gaat worden. Android wordt namelijk ook verwerkt in enkele toestellen van onder andere Sony Ericsson en Samsung.