min

Tags in dit artikel

, , ,

Toshiba heeft onlangs een nieuwe 10-inch netbook aangekondigd. Dit systeem gaat met de naam Dynabook UX door het leven.

De Dynabook UX van Toshiba is een relatief compact systeem. Bij het dikste gedeelte van de netbook worden er diktes gemeten die variëren van 25,4 mm tot 30,8 mm. Er zijn echter andere netbooks te verkrijgen die nog verder onder deze waardes weten te duiken. De afmetingen van de netbook bedragen volgens de specificaties 263 mm bij 192,3 mm bij 25,4-30,8mm

Volgens bronnen heeft het ontwerp van de Dynabook UX wel iets weg van onlangs gelanceerde Vaio’s van Sony. Hierbij doelt men met name op het toetsenbord en de kleur van de toetsen.

Toshiba heeft voor een Intel Atom-processor gekozen die relatief gezien nog niet erg veel gebruikt wordt in recente netbooks, want de Dynabook UX is namelijk uitgerust met een Intel Atom N280. Deze processor is actief op een kloksnelheid van 1,66GHz en beschikt over een Front Side Bus van 667MHz. Over het algemeen kiezen producenten nog vaak voor de Intel Atom N270. Het moederbord dat gebruikt wordt is uitgerust met de 945GSE-chipset van Intel.

Het scherm op de netbook is in staat om beeld weer te geven in een resolutie die 1024 pixels bij 600 pixels bedraagt. De totale opslagcapaciteit bedraagt 160 GB en het systeem is uitgerust met 1 GB werkgeheugen. Door de eerdergenoemde afmetingen en hardware varieert het totaalgewicht van de Dynabook UX tussen de 1,18 en 1,33 kg. Dit verschil in gewicht is te wijten aan het gebruiken van een andere accu.

Over een officiële adviesprijs is op het moment van schrijven nog niets bekend en hetzelfde geldt voor een lanceringsdatum. De Dynabook UX kan in twee verschillende kleurencombinaties aan de klant geleverd worden. De officiële productpagina van de netbook is op de website van Toshiba te vinden.