1 min

Tags in dit artikel

, ,

Acer is bezig aan de ontwikkeling van diverse Android-apparaten, zo laat CEO Gianfranco Lanci weten. Later dit jaar wil Acer bijvoorbeeld een smartphone lanceren die gebruik maakt van Android.

"De hele industrie heeft interesse in Android," aldus baas en CEO van Acer, Gianfranco Lanci, op een bijeenkomst in Taipei. "We bekijken Android op diverse apparaten. We zijn sowieso bezig aan een smartphone, voorzien van Android. Het is echter nog te vroeg om te zeggen of er ook een netbook zal volgen. Android is heel erg geschikt voor communicatie en toegang tot het internet, maar ik ben niet zeker of het voldoet voor ‘gewone’ computers."

Er zijn vrij veel bedrijven die momenteel testen met Android of daadwerkelijk al producten op de rol hebben staan. Zo gaf HP eerder dit jaar al aan bezig te zijn met het testen van Android op netbooks. Bedrijven die daadwerkelijk Android-producten op de rol hebben staan zijn bijvoorbeeld Samsung en HTC. Laatstgenoemde heeft als enige al een Android-product op de markt, namelijk de T-Mobile G1.