2min Devices

Patriot toont Fusion SSD’s

De hardwareproducent Patriot heeft een nieuwe serie SSD’s aangekondigd. Het gaat hier om de Fusion-serie en deze SSD’s zijn 2,5 inch groot. De producten wegen zo’n 91 gram volgens de specificaties.

Patriot toont Fusion SSD’sHet schijnt dat De Fusion SSD’s van het bedrijf zijn uitgerust met een Indilinx Barefoot-controller. Dit is echter nog niet helemaal zeker. Het onboard cachegeheugen van de SSD’s bedraagt 64 MB.

De Fusion-serie van Patriot bestaat tijdens de lancering uit drie verschillende varianten. Deze drie varianten verschillen van elkaar in opslagcapaciteit. Patriot zal de SSD’s leveren in de groottes 64 GB, 128 GB en 256 GB.

De sequentiële lees- en schrijfsnelheden van het 128 GB- en 256 GB-model bedragen respectievelijk 260 MB/s en 180 MB/s. Het 64 GB-model is volgens de berichtgeving iets slomer. Deze SSD kent sequentiele lees- en schrijfsnelheden van 220 MB/s en 135 MB/s.

Overige features die gemeld worden zijn ondersteuning voor RAID 0, RAID 1 en RAID 0+1. De MTBF van de producten van Patriot bedraagt 2,5 miljoen uur en de SSD’s verbruiken zo’n 2,75W aan energie. De garantie die Patriot levert op de producten bedraagt twee jaar.

Over de adviesprijs en de lanceringsdatum van de SSD’s uit de Fusion-serie van Patriot is op het moment van schrijven nog niets bekend.

Patriot toont Fusion SSD’s

Bron:Fudzilla