2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Patriot gaat in het vierde kwartaal van dit jaar een 2TB SSD op de markt brengen, volgens het bedrijf komt de SSD wereldwijd beschikbaar, maar de belangrijkste vraag blijft op dit moment nog onbeantwoord, namelijk wat het prijskaartje gaat worden.

De concurrentie tussen de SSD’s en de HDD’s begint langzaam echt andere vormen aan te nemen, de concurrentieslag tussen alle flashgeheugenfabrikanten verplaatst zich van snelheid naar meer opslagcapaciteit tegen een lagere prijs. Daarmee komen de prijzen van SSD’s ook steeds meer richting de HDD’s. Natuurlijk zal het nog wel even duren voordat de prijskaartjes ongeveer gelijkwaardig zijn, maar waarschijnlijk kiezen consumenten en bedrijven er al veel eerder voor om net iets meer te betalen voor een SSD dan een HDD.

Op dit moment zien we bijvoorbeeld al dat er vrijwel geen laptops meer geïntroduceerd worden die niet voorzien zijn van een SSD. Wel zien we soms nog combinaties van een SSD en een HDD, maar ook die combinatie zal gaan verdwijnen en volledig worden overgenomen door de SSD’s. Patriot komt nu met een 2TB SSD, een formaat dat meer fabrikanten al hebben gepresenteerd, maar feit is dat hoe meer modellen er zijn hoe sneller de prijs omlaag gaat.

Patriot voegt de SSD toe aan de Ignite SSD-serie die in januari van 2015 werd gepresenteerd met capaciteiten van 240, 480 en 960GB. Het 2TB-model zal volgens Patriot een leessnelheid halen van 560MB/s en een schrijfsnelheid van 500MB/s. De SSD wordt geleverd in een 2,5 inch behuizing en is voorzien van SATA III. De SSD wordt geleverd met drie jaar garantie en kan overweg met alle bekende besturingssystemen.