1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit onderzoek van NPD blijkt dat onder de smartphone-verkopen fabrikant RIM het gelukkigst mag zijn. Zijn telefoon, de BlackBerry Curve, verkoopt namelijk het beste. Op twee staat de smartphone van Apple, de iPhone 3G.

NPD, dat vaker een dergelijk onderzoek opzet en uitvoert, concludeert dat de BlackBerry Curve de best verkopende smartphone is. De smartphone van fabrikant RIM focust zich vooral op de zakelijke markt, maar doordat er de laatste tijd nieuwe features uitgebracht zijn, zijn de telefoons ook interessant geworden voor consumenten. De BlackBerry Curve verkoopt dus het beste in het eerste kwartaal van 2009 in Amerika.

Opvallend is dat de iPhone 3G niet met de nummer één positie ervandoor gaat. Apple’s smartphone staat op de tweede plaats. Op plaats drie vinden we de BlackBerry Storm terug, een smartphone die RIM speciaal voor consumenten lanceerde en op vier staat eveneens een RIM-toestel, namelijk de BlackBerry Pearl. Op de vijfde plaats vinden we een Android-toestel, de T-Mobile G1.

"Verizon Wireless’ promotie van de BlackBerry-toestellen heeft ervoor gezorgd dat deze smartphone-reeks drie keer vertegenwoordigt is in de lijst," aldus Ross Rubin, directeur bij NPD. "De BlackBerry Curve is ervandoor gegaan met de eerste plek omdat de telefoon niet te duur is en beschikbaar bij alle mobiele providers." Op dit moment is 23 procent van alle verkochte mobiele telefoons een smartphone.