Met maar liefst 86 messteken ontnam David Heiss het leven van Matthew Pyke. Helaas niet in een game maar gewoon op straat, beide heren kenden elkaar van een online spel. Heiss moest hiervoor wel van Duitsland naar Engeland reizen.

De twee gamers kenden elkaar van het online-spel ‘Advanced Wars’ dat ze regelmatig speelden. Naar verloop van tijd werd David Heiss geobsedeerd door de vriendin van Pyke, Joanna Witton, ook een fervent gamester.

Links Pyke, rechts Heiss.

[/sub]
Afgelopen september reisde Heiss, vanuit zijn huis in Duitsland, naar Nottingham in Engeland. Eenmaal aangekomen zocht hij Pyke op en stak hem 86 keer in een aanval van woede. Na de moord trachtte hij zijn naam te schrijven op de zijkant van een oude pc. Daarna trok hij de schoenen en pet van Pyke aan en ging terug naar Duitsland.

De politie verklaarde na de arrestatie van Heiss dat hij de hele moord gepland had alsof hij een echte strateeg was in zijn eigen spel van de werkelijkheid. Heiss werd afgelopen maandag veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf.