1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een Chinese fabrikant die heel erg zijn best doet om HTC na te doen, heeft als eerste fabrikant in heel de wereld een telefoon met Windows Mobile 6.5 uitgebracht. Dat is raar, Windows Mobile 6.5 is namelijk nog niet officieel gelanceerd door Microsoft.

De telefoon, die veel weg heeft van de HTC Touch Viva, heet voluit ‘Touch Viva Shanzhai Flagship’. De telefoon is voorzien van Windows Mobile 6.5, maar dit besturingssysteem is nog niet uit. Het lijkt erop dat de Chinese fabrikant ervoor gekozen heeft om een illegale ROM van XDA-developers te pakken en deze te installeren. Wat een weinig legale oplossing is. XDA-developers ontwikkelen werkende ROM’s voor diverse toestellen om het besturingssysteem op smartphones aan te kunnen passen. Android 1.5, die onlangs uitgekomen is, was bijvoorbeeld ook al eerder via XDA te downloaden, voor rooted T-Mobile G1-toestellen.

Het toestel is Quad Band, voorzien EDGE en WiFi en heeft een 2,8 inch scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 240×320 pixels. De telefoon heeft verder een 3,2 megapixel camera en kost slechts 1099 yuan, wat gelijk staat aan ongeveer 162 dollar. Het toestel is dus niet voorzien van 3G-modules, het langzamere EDGE is het enige waar ondersteuning voor is. Het toestel heeft een standby-tijd van ongeveer tien dagen, zo melden de ontwikkelaars.