1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Windows Mobile 6.5 zal op 6 oktober uitkomen. Dat heeft Microsoft vandaag bekend gemaakt in een persbericht. Op 6 oktober is de launch van het besturingssysteem voor de pers. Het besturingssysteem zal gelijk die dag ook ‘in de winkels liggen.’

Windows Mobile 6.5 wordt al geprofileerd als een Windows Phone. Op die manier moet de nare nasmaak van Windows Mobile verdwijnen. Versie 6.5 gaat echter nog wel door het leven als een Windows Mobile-variant. Het lijkt erop dat Microsoft ervoor kiest om deze naam volledig los te laten bij Windows Mobile 7, ofwel Windows Phone 7.

Windows Mobile 6.5 is al op diverse toestellen aangekondigd. Diverse toestellen die reeds te verkrijgen zijn, hebben upgrademogelijkheden naar versie 6.5. Van HTC kunnen bijvoorbeeld de Touch Diamond 2 en de Touch Pro 2 naar Windows Mobile 6.5 geüpgraded worden. De Samsung Omnia, Omnia II en Omnia QWERTY krijgen ook upgrademogelijkheden. Daarnaast krijgt de XPERIA X1 van Sony Ericsson ook een special 6.5 ROM.

Op 6 oktober hebben in ieder geval LG, HTC en Samsung echte 6.5-toestellen klaar voor de pers op het evenement. Windows Mobile 6.5 gaat zich voornamelijk verbeteren op het gebied van interface. Windows Mobile 6.1 wordt door vele gezien als een slecht en traag besturingssysteem, vooral door de interface. De interface is dan ook bij versie 6.5 omgegooid.