2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft zou van plan zijn om de Windows 7 Starter-editie zodanig aan te passen dat meer dan drie applicaties uitgevoerd kunnen worden, zo meldt Paul Thurrot.

De Starter-editie van Windows XP en Windows Vista werd alleen in ontwikkelingslanden verkocht en was bedoeld voor pc’s met lage systeemeisen, terwijl de Home Basic-versie in de hele wereld werd verkocht maar eveneens bedoeld was voor trage pc’s. Met Windows 7 heeft Microsoft ervoor gekozen dit om te draaien: Starter komt overal beschikbaar en Home Basic alleen in bepaalde delen van de wereld.

De Starter-editie van Windows 7 is dan waarschijnlijk de editie bedoeld voor netbooks, waar de processorsnelheid, het intern geheugen en de hardeschijfruimte de bepalende factoren zullen zijn voor de hoeveelheid softwareapplicaties die de gebruiker tegelijkertijd uit kan voeren.

Overigens werkte de limiet van drie applicaties niet geheel logisch, zo concludeerde Paul Thurrot in een test. Het is namelijk mogelijk om meer dan drie applicaties uit te voeren, mits deze opgestart worden in een bepaalde volgorde. Bovendien worden sommige applicaties wel en andere niet geblokkeerd. Mogelijk heeft Microsoft ook vanwege deze problemen ervoor gekozen om de limiet te laten vervallen.

Daarnaast meldt TechARP dat Microsoft ook de hardwarelimieten van Windows 7 Starter zou hebben aangepast. Zo mag een netbook nu maximaal een singlecoreprocessor van 2,0 GHz, 1 GB RAM, een display van maximaal 10,2 inch en een harde schijf met maximaal 250 GB opslagruimte (voor SSD’s maximaal 64 GB) hebben.

Microsoft heeft de berichten nog niet bevestigd. Ook is het nog niet bekend of gebruikers van Windows 7 Starter nu ook hun bureaubladachtergrond mogen veranderen.