1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Symbian-topman Steve Wood heeft aangegeven dat Nokia toch bij Symbian blijft. Er waren even wat geruchten dat de mobieltjesbouwer zou uitwijken naar een ander platformen. Daar was de fabrikant namelijk mee aan het experimenteren, maar de Symbian-topman heeft toch aangegeven dat het bedrijf bij Symbian blijft.

Mobile Crunch, een technologiewebsite die zich specialiseert op mobiele apparatuur, had het gerucht gepubliceerd dat Nokia wilde overstappen van Symbian. Er blijkt echter niets van waar, zo blijkt nu. Volgens Mobile Crunch wilde Nokia van Symbian naar Maemo overstappen. Maemo is het mobiele platform dat Nokia gebruikt voor haar tablet-PC’s.

Het gerucht is ontkracht door Symbian-topman Steve Wood. Hij kan tevens verklaren waar de geruchten mogelijk vandaan komen, zo stelt hij dat de Avkon-interface vervangen gaat worden door de Orbit-interface. Dat zou in connectie staan met de geruchten. Maar Wood stelt dat de verouderde interface die ‘Avkon’ genoemd wordt enkel vervangen wordt door een meer moderne, op Qt gebaseerde, interface. Deze interface draagt de naam Orbit. Deze overstap is overigens ook niet geheel onverwacht, Nokia heeft het bedrijf achter Qt namelijk opgekocht.