2min

Tags in dit artikel

, , ,

LG heeft de GD900 Crystal-telefoon aangekondigd. De telefoon, die eind deze maand in de winkels ligt, heeft als bijzondere feature een transparant uitschuifbaar touchpad dat diverse functies kan vervullen.

Op het eerste gezicht lijkt de GD900 de zoveelste slidephone, maar LG heeft het een en ander aangepast. Zo is het ‘Crystal Touchpad’ gemaakt van gehard glas dat omlijst is met een speciale metalen rand die moet voorkomen dat het glas beschadigd raakt. Het touchpad vervult niet alleen de functie van nummeriek toetsenbord, maar is ook te gebruiken als touchpad. Zo is het mogelijk om te werken met gesture-shortcuts, zodat functies bereikbaar zijn met een simpele vingerbeweging. Gebruikers kunnen ook zelf bewegingen vastleggen en koppelen aan functies. Verder is er een mouse mode, waarbij het touchpad fungeert als een mousepad, waardoor het internetten op de telefoon gebruiksvriendelijker moet worden.


Het touchpad ondersteunt verder ‘multi finger touch’, waardoor je met twee vingers kunt zoomen en handschriftherkenning, zodat je met je vinger kunt schrijven. Uiteraard kan het touchpad ook als nummeriek toetsenbord ingesteld worden.

De GD900 is verder uitgerust met een 8-megapixel autofocuscamera en een 3-inch WVGA LCD-touchscreen. Ook is er een versnellingsmeter die het scherm automatisch kan kantelen en een interne opslagruimte van 32 GB. De opslagruimte is uit te breiden met een geheugenkaartslot. Ondersteuning van Wi-Fi en Bluetooth 2.1 ontbreekt overigens ook niet. De ingebouwde chipset is volgens LG uitermate geschikt om multimedia- en grafische content weer te geven.

Zoals gezegd is de LG GD900 eind deze maand verkrijgbaar, de adviesprijs voor een los toestel bedraagt 499 euro.