min

Tags in dit artikel

, ,

LG is van plan om met een nieuw toestel op de markt te komen. Dit toestel gaat onder de naam KP500 verkocht worden en maakt gebruik van een touch-screen. LG claimt dat het de goedkoopste touch-screen telefoon op de markt zou moeten worden wanneer het toestel gelanceerd wordt.

De afmetingen van het toestel zijn door LG gegeven in millimeters en deze bedragen 106.5 bij 55.3 bij 11.9. Deze afmetingen en de behuizing plus hardware van het toestel geven de telefoon een gewicht van 89 gram.

Het touch-screen betreft een 3 inch auto-rotating scherm dat gebruikmaakt van een resolutie die 320 bij 400 pixels bedraagt. De camera van het toestel telt 3 megapixels. Verder beschikt de telefoon over FM-radio, een USB-poort en een microSD-slot waardoor de opslagcapaciteit van de telefoon kan worden uitgebreid. Tenslotte beschikt de KP500 ook nog over een bewegingssensor die gebruikmaakt van Bluetooth. Wanneer het toestel gedraaid wordt zorgt deze bewegingssensor ervoor dat er een QWERTY-layout op het scherm verschijnt.

De LG KP500 werkt op vier verschillende GSM-frequenties en deze frequenties zijn 850MHz, 900MHz, 1800MHz en 1900MHz. De telefoon is van te voren al geïnstalleerd met 39 talen, zodat het toestel door veel mensen uit verschillende landen gebruikt kan worden.

Het is de bedoeling dat de LG KP500 deze maand in Europa op de markt komt, maar wanneer in oktober is nog niet bekend. De LG KP500 zal pas wereldwijd gelanceerd worden als de winkels in Europa voorzien zijn van de telefoon.