1 min

Tags in dit artikel

,

Adobe heeft mobiele versies aangekondigd van Flash. De mobiele versies komen beschikbaar voor diverse platformen, bèta-versies moeten in oktober vrijgegeven worden. Opvallend is dat het iPhone OS ontbreekt bij de platformen.

Adobe organiseert in oktober zijn gebruikelijke MAX-conferentie. Deze conferentie zal in ieder geval gaan over de nieuwe Flash-bèta’s voor mobiele platformen. Windows Mobile, Symbian, Android en Palm Web OS zullen sowieso ondersteund gaan worden. iPhone OS ontbreekt in het rijtje, waarom Adobe niet met Apple in zee is gegaan, is niet bekend.

Adobe heeft eveneens aangegeven dat nog meer hardwarefabrikanten werken aan een Flash-integratie of aan een optimalisatie ervan. Volgens Adobe zijn ondermeer ARM, Nvidia, Broadcom, Intel, Texas Instruments en Qualcomm bezig met een optimalisatie.

Flash 10, de nieuwste versie van Flash, heeft minder resources nodig om te werken. Daarnaast worden smartphones steeds vaker uitgerust met betere en krachtigere processoren, door deze combinatie van omstandigheden kunnen consumenten een volwaardige Flash 10-client werkend krijgen op een smartphone, zo geeft Adobe aan.