1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia heeft besloten om zijn pc-software te gaan bundelen. Volgens de Finse telefoonfabrikant zijn er op dit moment te veel applicaties die men nodig heeft om verbinding te maken met een Nokia-telefoon, de fabrikant wil deze applicaties daarom gaan samenvoegen in de zogenaamde Ovi Suite.

Op dit moment heeft Nokia een heel hoop standalone programma’s die nodig zijn om verbinding met de telefoon te maken, of om bepaalde functies van een telefoon op de computer te gebruiken. Al deze applicaties wil Nokia gaan bundelen in een suite, namelijk de Ovi Suite. Op dit moment worden ondermeer de volgende applicaties apart gedistribueerd, Nokia PC Suite, Nokia Nseries PC Suite, Nokia Ovi Suite, Nokia Software Updater, Nokia Map Loader, Nokia Music, Nokia Lifeblog, Nokia Photos, Nokia Device Status en Nokia PC Suite Enterprise Edition.

De nieuwe software is geschreven in Qt, wat geen verassing is. Nokia heeft namelijk de ontwikkelaar achter de programmeertaal Qt overgenomen. De nieuwe software moet ondermeer sneller en stabieler zijn, ook vereist de software minder kracht van de computer. Hierdoor zijn ook oudere computers in staat om de software te draaien.

Het lijkt erop dat Nokia steeds vaker kiest voor het woord ‘Ovi’. Ovi is namelijk ook de naam van Nokia’s antwoord op het immens populaire Android Market en de App Store van Apple. Ovi is de eigen downloaddienst van Nokia, waar applicaties en thema’s voor Symbian in te vinden zijn. Wanneer de pc-suite vrijgegeven wordt, is niet bekend. Momenteel verkeert de software in bèta-status.