2min

Dell lanceert het Premier Collaboration Keyboard 900, ’s werelds eerste toetsenbord met een certificering voor Zoom. Het model heeft speciale knoppen voor functies in videogesprekken, waaronder het in- en uitschakelen van een camera of microfoon.

Dell introduceert het toetsenbord in aanloop naar de CES, een jaarlijkse elektronicabeurs. Het Premier Collaboration Keyboard 900 (KB900) is vanaf 31 januari beschikbaar. De adviesprijs bedraagt 130 dollar (ongeveer 120 euro).

Het model onderscheidt zich met bedieningsknoppen voor videogesprekken in Zoom. De knoppen maken het mogelijk om een microfoon te dempen, camera uit te schakelen, scherm te delen en chatpaneel te openen. Dell is de eerste fabrikant die een Zoom-certified toetsenbord op de markt brengt.

Het model is draadloos. Dell beweert dat een volle batterij twintig werkdagen meegaat, ervan uitgaand dat het toetsenbord acht uur per dag wordt gebruikt. Opladen vindt plaats met USB-C. Naast bedieningsknoppen voor Zoom biedt het model vijftien programmeerbare toetsen voor functies naar keuze.

Dell KB900

Verder bevat het toetsenbord dynamische achtergrondverlichting. Een sensor geeft een signaal zodra de handen van een gebruiker in de buurt komen, waarna de achtergrondverlichting automatisch aangaat. Als gevolg verbruikt de verlichting alleen energie wanneer het toetsenbord wordt gebruik.

Het model heeft een scissor-switch key design, zoals gebruikelijk voor laptops en zakelijke toetsenborden. Scissor-switch toetsenborden zijn over het algemeen stiller dan mechanische toetsenborden.

Dell MS900

Dell lanceert het KB900 in combinatie met de Premier Rechargeable Mouse (MS900), een draadloze muis in de stijl van het toetsenbord. Ook de MS900 is vanaf 31 januari beschikbaar. De adviesprijs bedraagt 110 dollar.

Dell maakt de muis en het toetsenbord vanaf 23 maart in een combibundel beschikbaar. De adviesprijs van de bundel is op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt.

CES 2023

De Consumer Electronics Show (CES) vindt dit jaar van 5 tot en met 8 januari plaats in Las Vegas. Tijdens het evenement presenteren duizenden bedrijven nieuwe en aankomende producten. Techzine doet verslag. Op deze pagina vind je een overzicht van belangrijk nieuws.

Tip: Dell vernieuwt Concept Luna, schroefloze en repareerbare laptop