Vanaf woensdag wordt de snelheid van KPN’s mobiel internet verhoogd. De internetsnelheid wordt opgeschroefd van 128 kpbs naar 384 kpbs. Er komt ook een nieuwe abonnement bij, namelijk ‘Extra snel’. Deze krijgt een snelheid van 1mbps. Dit meldt Tweakers.net.

De prijs van dit abonnement blijft gelijk, enkel de snelheid wordt opgeschroefd. De snelheid wordt namelijk naar 384 kpbs getild, waarmee de internetsnelheden beter moeten kunnen concurreren met concurrenten als Vodafone en T-Mobile. T-Mobile biedt dezelfde snelheden, terwijl Vodafone koploper is, die in theorie bijna 3mpbs aanbiedt. De consumentenbond klaagt echter dat deze snelheid bijna nooit gehaald wordt.

De diensten in abonnee-vorm worden zowel bij KPN als Hi aangeboden. Hi, een dochter van KPN, voert gewoon dezelfde prijzen als KPN. Beide providers introduceren ook hetzelfde extra abonnement, die de naam ‘extra snel’ draagt. Dit abonnement geeft gebruikers een snelheid van 1mbps, de prijs van dit abonnement zal vijftien euro per maand bedragen.

De nieuwe snelheden gelden vooralsnog alleen voor nieuwe klanten. Reeds bestaande klanten gaan op termijn ook over naar deze snelheden, maar wanneer dit gaat gebeuren wil KPN niet zeggen. KPN heeft zijn snelheden hiermee gelijkgekoppeld aan die van T-Mobile, die eveneens 384kbps bij zijn goedkoopste abonnement aanbiedt. Het Web ’n Walk-plus abonnement van deze provider biedt eveneens 1mbps voor de prijs dan vijftien euro. Telfort biedt op dit moment 784kbps aan, waarmee het tussen T-Mobile en Vodafone inzit, in het tien euro-segment.