KPN verhoogt de maximale snelheid van mobiel internetten van 3,6 Mbit/s naar 7,2 Mbit/s. Daarmee heeft KPN het snelste mobiele datanetwerk van Nederland. De uitrol start op 25 september en is naar verwachting eind oktober afgerond.

Zakelijke laptopgebruikers kunnen daardoor volgens KPN nog sneller e-mailen en internetten waar en wanneer ze maar willen, en dus nog meer tijd besparen. Hiervoor stelt KPN eveneens een nieuw Mobiel Internet modem beschikbaar: de Dongel.

Uit recent onderzoek blijkt dat ondernemers met mobiel werken aardig wat tijd besparen: dagelijks ruim 3 uur. Als ze niet gebonden zijn aan een vaste werkplek om te e-mailen en te internetten, levert dat naast tijdswinst ook meer rust en gemak op.

KPN verhoogt de downloadsnelheid naar 7,2 Mbit/s en de uploadsnelheid wordt 1,4 Mbit/s. Bestaande laptopgebruikers met een data-abonnement voor mobiel internet van KPN kunnen bij bijna alle abonnementen ook direct profiteren van de nieuwe hoge snelheid. De Mobiel Internet Kaart 810, 820 en 712 zijn namelijk ook geschikt voor het snelle netwerk.

Eelco Blok, lid Raad van Bestuur van KPN: "Tijd is kostbaar. Wij helpen ondernemers graag om tijd te besparen. Mobiel werken levert daaraan een grote bijdrage, zo is gebleken. Nu we het snelste mobiele netwerk van Nederland hebben, kunnen we ondernemers nog meer tijdwinst bieden. Door de snelheidsverhoging kun je sneller reageren op klanten, heb je eerder informatie beschikbaar en ben je eerder klaar met je werk."

KPN hoopt dat alle ondernemers hiervan gaan profiteren en introduceert een nieuw modem speciaal voor het snellere mobiele internet, de Dongel. De Dongel kost 19,95 euro per maand bij een databundel van 400 MB. De eerste maand kan de Dongel gratis en vrijblijvend worden uitgeprobeerd.