2min

Dell onthult een 6K-monitor en twee curved displays in aanloop naar de Consumer Electronic Show (CES 2023).

De displays worden van 5 tot en met 8 januari op de beurs in Las Vegas gedemonstreerd. Het eerste en indrukwekkendste model is de UltraSharp 32 6K Monitor (U3224KB). De belangrijkste eigenschap is de resolutie. 6K biedt anderhalf keer zoveel pixels als 4K. Beelden zijn gedetailleerder en helderder.

UltraSharp 32 6K

De monitor heeft een VESA DisplayHDR 600-certificering, een standaard voor helderheid en kleurbereik. Het paneel is gebaseerd op IPS Black. De technologie werd vorig jaar door LG geïntroduceerd en aangeprezen als verbetering van IPS. Inmiddels hebben meerdere reviews uitgewezen dat IPS Black inderdaad hogere contrastverhoudingen levert dan IPS.

Verder bevat de monitor een geïntegreerde HDR 4K webcam met autoframing voor videoconferences, evenals een microfoon met ruisonderdrukking en twee 14W speakers. DisplayPort 2.1 en Thunderbolt 4 worden ondersteund. Randapparaten kunnen met maximaal 140W worden opgeladen.

Het is mogelijk om meerdere pc’s aan te sluiten en op dezelfde display weer te geven met Picture-in-Picture (PIP) en Picture-by-Picture (PbP). Het model wordt in de eerste helft van 2023 beschikbaar. De prijs is op het moment van schrijven onbekend. De onderdelen zijn high-end, dus we verwachten een high-end bedrag.

UltraSharp 34/43 Curved

Naast het 6K-model introduceert Dell twee nieuwe curved displays: een 4K-model van 43 inch (U4323QE) en een model van 34 inch (U3423WE). Net zoals het 6K-model ondersteunen beide modellen PIP en PbP, waardoor meerdere pc’s op dezelfde display weergegeven kunnen worden.

De resoluties verschillen. De U3423WE ondersteunt 3440×1440. De U4323QE ondersteunt 4K, oftewel 3840×2160. Het 34-inch model bevat IPS Black-technologie terwijl het 43-inch model reguliere IPS-technologie gebruikt. Naast DisplayPort bevatten beide modellen een USB hub met diverse ingangen voor USB-A en -C.

In tegenstelling tot het 6K-model integreerde Dell geen webcams in de U3423WE en U4323QE. De modellen bevatten geïntegreerde speakers, maar je hebt een aparte webcam nodig om te kunnen videoconferencen. Beide modellen zijn vanaf 31 januari beschikbaar. De prijzen zijn op het moment van schrijven onbekend.

CES 2023

De Consumer Electronics Show (CES) vindt dit jaar van 5 tot en met 8 januari plaats in Las Vegas. Tijdens het evenement presenteren duizenden bedrijven nieuwe en aankomende producten. Techzine doet verslag. Op deze pagina vind je een overzicht van belangrijk nieuws.

Tip: Dell Technologies wil ontzorgen met APEX, maar lukt dat ook?