2min

Samsung heeft vier nieuwe monitors onthuld die deze week op de Consumer Electronics Show (CES 2023) in Las Vegas worden gedemonstreerd.

Allereerst lanceert Samsung de Smart Monitor M8, een 27-inch model met een 4K-resolutie (3840×2160). De in hoogte verstelbare standaard maakt het mogelijk om het scherm 90 graden verticaal te kantelen. De modus is gunstig voor het lezen van lange documenten.

Gebruikers krijgen toegang tot streamingdiensten (Amazon, Netflix, enzovoorts) en het Samsung Gaming Hub-videoplatform. Daarnaast maakt Samsung Knox Vault het mogelijk om bestanden te isoleren en cyberaanvallen te voorkomen. Verder stelt de monitor gebruikers in staat om apparaten draadloos te configureren en te bedienen.

ViewFinity S9

Ten tweede introduceert Samsung de 27-inch ViewFinity S9, een model voor creatieve professionals met een resolutie van 5120×2880 en optimalisaties voor het verminderen van reflecties.

Samsung liet weten dat het scherm ondersteuning biedt voor DCI-P3, wat beelden scherper maakt. De Color Calibration Engine tool maakt het mogelijk om verschillende instellingen te wijzigen via een mobiele app.

Neo G9 en OLED G9

Tot slot lanceert Samsung twee gaming displays, de Odyssey Neo G9 en Odyssey OLED G9. De Neo G9 is een curved 57-inch model met een resolutie van 7680×2160. De monitor is gebaseerd op mini-LED-technologie van Samsung, een combinatie van quantum dots en mini-LED backlights. Beelden zijn helder en kleuren nauwkeurig.

De OLED G9 is een 49-inch model met een resolutie van 3840×2160 en een verversingssnelheid van 240Hz. Dit model gebruikt quantum dots en OLED in plaats van mini-LED, met ingebouwde ondersteuning voor populaire gamestreamingdiensten als Nvidia GeForce Now.

CES 2023

De Consumer Electronics Show (CES) vindt dit jaar van 5 tot en met 8 januari plaats in Las Vegas. Tijdens het evenement presenteren duizenden bedrijven nieuwe en aankomende producten. Techzine doet verslag. Op deze pagina vind je een overzicht van belangrijk nieuws.

Tip: Dell lanceert 6K-monitor en twee curved displays