min

Tags in dit artikel

,

Op de Avans School of International Studies in Breda heeft een student twee tentamens en antwoorden van de computer van een docent gestolen. De student is inmiddels van school geschorst.

De student had een apparaatje tussen het toetsenbord en de computer gezet, zodat hij thuis alles kon nalezen wat de docent had getypt. Op deze manier kon hij makkelijk inbreken.

Nadat de student achter de tentamens en antwoorden was gekomen had hij ze aan twee medestudenten gegeven. Toen vorige week het tentamen door een van de studenten was ingeleverd werd de fraude ontdekt. Echter werd het gister pas openbaar gemaakt, omdat er nog een sanctie-protocol uitgevoerd moest worden.

"Heel vervelend, maar we hebben nu eenmaal onze normen en waarden en dit is niet acceptabel", aldus Avans-woordvoerster Yolanda Stalfoort. Ook zegt ze dat alle tentamen-cijfers van de student van afgelopen periode ongeldig worden verklaard, wegens fraude. De directie is nog aan het overwegen of ze aangifte gaan doen tegen de kraker.