min

Tags in dit artikel

, ,

Freecom heeft vandaag de Hard Drive Secure gelanceerd, een externe harde schijf waarop gegevens worden beveiligd met behulp van een toegangspasje.

Om de gegevens op de Hard Drive Secure beschikbaar te maken hoeft het pasje niet in de behuizing gestoken of door een sleuf gehaald te worden, omdat het contact tussen de behuizing en de pasjes loopt via een RFID-chip, volstaat het om het pasje voor de behuizing te houden. Zonder het pasje is het niet mogelijk om bij de bestanden op de schijf, de pasjes zelf zijn gecodeerd middels de Advanced Encryption Standard (AES). Standaard worden er twee pasjes meegeleverd met de Hard Drive Secure.

De Hard Drive Secure is te verkrijgen met een opslagcapaciteit van 500 GB, 1 TB, 1,5 TB en 2 TB en kan op een computer worden aangesloten middels een USB2.0-interface. De behuizing is van aluminium en wordt passief gekoeld. De Hard Drive Secure kost 99 euro voor de 500 GB-versie, 149 euro voor de 1 TB-versie, 199 euro voor de 1 TB-versie en 349 euro voor de 2 TB-versie.