1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Freecom introduceert een externe Hard Drive voor mobiel gebruik met een capaciteit van 250GB. De ToughDrive Pro is een 2.5" hard drive met een geïntegreerde USB 2.0-kabel en is USB-powered, waardoor een aparte stroomvoeding overbodig is.

De nieuwe ToughDrive Pro is beschermd tegen schokken en stoten, zij kan een val van twee meter hoogte overleven. Gegevens worden beschermd door middel van passworden en versleutelingen, maar deze harde schrijf wordt ook fysiek beveiligd. Het ingebouwde anti-shock-mechanisme zorgt voor veel stabiliteit en fungeert bij een val als schokbreker. Daarnaast zorgt de zacht siliconen behuizing van de ToughDrive Pro voor extra bescherming. Zo wordt de ToughDrive op twee manieren beschermd tegen schokken, stoten of een mogelijke val.

De ToughDrive Pro, welke deze maand bekroond werd met de prestigieuze internationale Reddot ‘Best of the Best’ Design Award 2007, is gegoten in een zacht siliconen behuizing. Hierdoor wordt het geluid gedimd. de ToughDrive Pro is buspowered, hierdoor is stroomvoeding niet nodig.

De ToughDrive Pro wordt standaard geleverd met geïntegreerde USB 2.0-aansluitkabel, software en de gebruikelijke 2 jaar garantie. De ToughDrive Pro is vanaf nu verkrijgbaar voor € 189,00 (120GB), € 249,00 (160GB) en € 289,00 (250GB). Verkoopadviesprijzen zijn inclusief BTW.