min

Tags in dit artikel

, ,

7,5 jaar geleden nadat een gebruiker klaagde over dat OpenOffice.org zijn data vernietigde, is deze Calc-bug/-functie in de autofilter die verborgen data overschrijft nog altijd aanwezig.

"Er zijn slechts twee dingen die ervoor zorgen dat mijn organisatie Microsoft Office niet kan dumpen voor OpenOffice.org, en de ergste van die twee is de verprutste autofilter", aldus een gebruiker in januari 2002. "Omdat ik een spreadsheetprogramma de hele dag voor dit soort werk gebruik, is een filter met zo’n fout onacceptabel."

Als de gebruiker enkele rijen met de autofilter verbergt, en vervolgens kopieer- en plakacties in de nog altijd zichtbare cellen uitvoert, worden ook de verborgen cellen overschreven. Bij bijvoorbeeld Excel wordt de data van deze verborgen cellen wel behouden.

Echter, ondanks klachten van OpenOffice.org-gebruikers – en ex-OpenOffice.org-gebruikers – bestaat de fout nog steeds. Hoewel er al meerdere bugmeldingen zijn gedaan, kiezen de ontwikkelaars van OpenOffice.org ervoor deze te bestempelen als gewenst gedrag.

"Het probleem is voor het eerst gemeld in januari 2002 als een fout, maar de ontwikkelaars geloven kennelijk dat het vernietigen van data aanvaardbaar is omdat de status van de bug werd veranderd naar een functieaanvraag", aldus een andere gebruiker.

Een OpenOffice.org-woordvoerder wilde niet reageren op de problemen van de gebruikers.