min

Tags in dit artikel

, ,

Onlangs heeft Powercolor twee nieuwe grafische kaarten aangekondigd. Het gaat om twee Radeon-modellen, de Radeon HD 4670 SCS3 Go! Green en de Radeon HD 4350 Go! Green.

Deze grafische kaarten vallen onder de Go! Green-serie van het bedrijf. Dit zijn de zogenaamde "groene" grafische kaarten die meer gericht zijn op besparing van het milieu, de stroomrekening en de geluidsproductie. Zo claimt Powercolor dat deze grafische kaarten ongeveer 38 procent minder energie verbruiken in verhouding tot het reference model.

De Radeon HD 4670 SCS3 Go! Green wordt passief gekoeld. De core van deze grafische kaart opereert op een snelheid van 750MHz. Het 1 GB GDDR3-geheugen dat gecombineerd is met een 128-bits geheugenbus is actief op een kloksnelheid van 1600MHz. Deze grafische kaart kan door middel van DVI, D-Sub en HDMI-uitgangen aangesloten worden op andere producten. Deze grafische kaart hoeft niet direct op de voeding aangesloten te worden, aangezien het PCI Express-slot voldoet aan de energiebehoefte van de grafische kaart.

De Radeon HD 4350 Go! Green wordt ook passief gekoeld. In tegenstelling tot de meeste Radeon HD 4350-kaarten gaat het hier niet om een low-profile grafische kaart. De kloksnelheid waar de core op actief is bedraagt 600MHz en het DDR2-geheugen van de kaart dat gecombineerd wordt met een 64-bits geheugenbus is actief op 800MHz. Deze grafische kaart zal in drie varianten op de markt komen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in de totale hoeveelheid geheugen, namelijk 256 MB, 512 MB en 1 GB. Ook deze grafische kaart beschikt over DVI, D-Sub en HDMI-uitgangen

Volgens bronnen zouden de twee grafische kaarten binnenkort leverbaar zijn. Over een officiële adviesprijs is nog niet gesproken.