1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Nederlandse overheid is gister begonnen met een nieuwe campagne. De overheid gaat vijf weken lang op radio, televisie en internet mensen alert maken op de gevaren en risico’s die internet met zich mee brengt.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft gister het startsein gegeven van de nieuwe campagne die mensen wijst op de gevaren van cybercriminaliteit. Er zijn vijf concrete tips bedacht voor het veilig gebruik van internet. Zo moeten consumenten altijd het webadres controleren voor ze akkoord gaan met een betaling, ook wordt er aangeraden om altijd een firewall aan te hebben staan en nooit zomaar bestanden te openen.

Na onderzoek is gebleken dat Nederlanders niet inzien wat oplichters met persoonsgegevens kunnen doen. Wel weten de meeste dat het verstandig is om een virusscanner en firewall te gebruiken.

Minister Ernst Hirsch Ballin heeft als startlocatie camping Kijkduinpark in Den Haag gekozen. De gemiddelde Nederlander zit zo’n één à twee uur per dag op het internet en tijdens de vakantie gaat dit gewoon door, aldus de minister. Marktplaats, KPN en de Nederlandse Politie steunen dit project van minister Ballin.