1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Philips V808, zoals de smartphone van Philips gaat heten, komt niet uit in Nederland. Het toestel gaat wel Android draaien, maar komt exclusief bij een Chinese telecomprovider terecht.

Het toestel kan dan uiteraard nog wel in andere landen beschikbaar komen, maar het lijkt erop dat deze telefoon zich echt toespitst op de Chinese markt. Wat te zien is aan het feit dat ze OPhone OS gebruiken. Deze interface draait op Android en lijkt heel erg veel op interfaces van bijvoorbeeld Samsung en de iPhone. Dit ‘OS’ is niet bedoelt voor markten buiten China, dat zou namelijk alleen maar rechtszaken opleveren.

Dit OPhone OS gebruikt Philips om de UI vorm te geven. De standaard Android-interface wordt deels ‘vervangen’ door deze interface, waardoor het toestel net wat anders werkt. Het toestel heeft overigens ook geen ondersteuning voor multitouch, 3G en WiFi-achtige zaken. Wat ook wijst op het feit dat het toestel nooit verder dan China zal komen. De telefoon is dan ook niet aangesloten op de Android Market, maar zal gebruik maken van een ander market-systeem.