Een bekende hacker heeft een groot beveiligingslek gevonden in iOS, het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod Touch.

Het is namelijk mogelijk om te manipuleren vanaf welk nummer een sms-bericht is verzonden. Dit kan grote gevolgen voor gebruikers van een iPhone die gebruik maken van de standaard SMS-applicatie die meegeleverd wordt met het besturingssysteem. Bijvoorbeeld als criminelen dit lek gaan misbruiken en berichten versturen onder naam van je bank of personen die proberen gevoelige informatie los te krijgen.

Pod2g, de ontdekker van dit beveiligingslek zegt dat deze fout aanwezig is in alle versies van iOS die tot op heden zijn uitgekomen, Pod2g beschrijft de precieze fout in zijn blog, wat hier te vinden is.

Apple is op de hoogte gebracht van dit lek, zij raden aan om iMessage te gebruiken, dit is een applicatie die als alternatief voor de standaard SMS-applicatie gebruikt kan worden en niet gemanipuleerd kan worden. Bij iMessage wordt wel correct weergegeven waar een bericht vandaan komt.

Wat Apple gaat doen aan het beveiligingslek en wanneer er een definitieve oplossing is, is nog onbekend.