1 min

Tags in dit artikel

,

Google heeft aangegeven dat ze ook in Nederland zijn begonnen met Google StreetView. Door middel van een wedstrijd werd bepaald welke onderdelen van Nederland het eerst zichtbaar worden. Inmiddels zijn de winnaars bekend en zijn de fietsen naar de vijf vakantieparken en pretparken gestuurd.

De winnaars zijn de Apenheul in Apeldoorn, de Efteling in Kaatsheuvel, attractiepark Slagharen, de Hoge Veluwe en ’t Nederlands openluchtmuseum. Deze locaties worden de komende dagen bezocht door fietsers van Google, ondersteunt door auto’s gaan zij dan de hele locatie fotograferen. Op dit moment is Google begonnen in de Efteling, de andere parken volgen hierna. Voor de Efteling zijn drie dagen uitgetrokken, hier kunnen namelijk geen auto’s rijden.

Dit alles is voor Google StreetView. Een onderdeel van Google Maps dat gebruiker in staat stelt om te kijken hoe het er precies uitziet. De StreetView-mogelijkheid zorgt ervoor dat men kan zien hoe het eruitziet, zonder er zelf aanwezig te zijn. Hiermee wordt dus feitelijk, naar doel van Google, de hele wereld in kaart gebracht en op Google Maps zichtbaar.

De vijf locaties zijn bepaald door een wedstrijd. Deze wedstrijd werd twee weken geleden gestart door Google en VVV Nederland. Wanneer de nieuwe beelden daadwerkelijk op de website te vinden zijn, is niet bekend.