2min

Tags in dit artikel

,

Logitech introduceert vandaag twee nieuwe draadloze presenters: de Logitech Professional Presenter R800 en de Logitech Wireless Presenter R400. Beide apparaten beschikken over een ingebouwde laser pointer en intuïtieve bedieningsknoppen voor een slideshow.

"Tijdens een presentatie wil je contact maken met het publiek, niet met de technologie", zegt Rory Dooley, senior vice president en general manager van de Logitech Control Devices business unit. "De Professional Presenter R800 en Wireless Presenter R400 zijn uitgerust met de nieuwste technologie en bieden tegelijkertijd optimale vrijheid. Het is niet meer nodig om telkens van- en naar de PC te lopen tijdens een PowerPoint presentatie of een collega achter ‘de knoppen’ te zetten en te vragen een volgende slide te selecteren."

Logitech Professional Presenter R800

De Professional Presenter R800 is voorzien van een eenvoudig in te stellen timer die de presentator onzichtbaar op de hoogte houdt van de resterende tijd door een korte trilling op het moment dat er nog vijf, twee en nul minuten resteren. De timer is zichtbaar op een LCD schermpje dat groot genoeg is om de resterende tijd in een oogopslag waar te nemen. Op het moment dat de presentatietijd is verstreken, begint de timer met optellen van nul naar zestig minuten. Op deze manier kan de presentator nauwkeurig zien hoe ver de presentatietijd is overschreden.

Wanneer de presentator in alle vrijheid door de ruimte loopt, geeft een ontvangstindicator weer wat de bewegingsvrijheid is. Doorgaans is de maximale afstand van de ontvanger ongeveer dertig meter. Met behulp van de groene laser pointer is het makkelijk om het publiek te wijzen op specifieke informatie. De laser pointer werkt ook in combinatie met flat panel schermen en blijft goed zichtbaar in helder verlichte ruimtes.

Logitech Wireless Presenter R400

De Logitech Wireless Presenter R400 is ontworpen om presentaties in kleinere ruimtes krachtiger te maken. De Wireless Presenter R400 is uitgerust met een rode laser pointer die goed zichtbaar is op uiteenlopende achtergronden. De presenter kan probleemloos tot op een afstand van ongeveer vijftien meter van de ontvanger gebruikt worden.

De Logitech Professional Presenter R800 heeft een winkeladviesprijs van 79 euro. De Logitech Wireless Presenter R400 heeft een winkeladviesprijs van 49 euro. Beide presenters zijn medio september verkrijgbaar in de winkel