2min

Tags in dit artikel

,

Logitech heeft vandaag de Logitech Harmony 900 multifunctionele afstandsbediening geïntroduceerd. Nieuwe eigenschappen zijn bijvoorbeeld volledige draadloze technologie, een full color scherm en een nieuwe layout van de knoppen.

"Zoals gebruikelijk is bij al onze afstandsbedieningen, vereenvoudigt de Harmony 900 de bediening van home entertainment apparatuur. Dit is vooral belangrijk voor mensen die steeds hogere eisen stellen aan apparatuur en probleemloos willen genieten van kwalitatief hoogwaardig beeld en geluid", zegt Ashish Arora, vice president en general manager van de Logitech Harmony business unit. "Helaas worden meegeleverde afstandsbedieningen van alle verschillende apparaten steeds ingewikkelder om te bedienen. De Harmony 900 multifunctionele afstandsbediening biedt daar een oplossing voor."

De Harmony 900 beschikt over een volledig opnieuw ontworpen radio frequent (RF) systeem. Hiermee is het mogelijk om tot op een afstand van dertig meter apparaten te bedienen. Het maakt daarbij niet uit waar de apparaten zich bevinden. Het instellen is eenvoudiger dan doorgaans het geval is bij RF-apparatuur. Het is slechts een kwestie van de meegeleverde IR blaster en één of twee mini blasters in een kast plaatsen in de buurt van de te bedienen apparaten.

Met behulp van het kleurenscherm op de Harmony 900 kan vervolgens eenvoudig aangegeven worden welke apparaten de afstandsbediening moet bedienen. Wanneer het instelproces is afgerond, staat het vrij om de kastdeuren te sluiten en verdwijnt alle apparatuur uit het zicht. Uiteraard blijft het wel mogelijk om alle apparaten te bedienen.

De Logitech Harmony 900 is gebaseerd op de Logitech Harmony One afstandsbediening. De intuïtieve knoppenindeling is verdeeld in vier verschillende zones. Hiermee is de juiste functie altijd binnen handbereik. Verder zijn alleen de 44 meest essentiële knoppen hardwarematig aanwezig op de afstandsbediening.

De online setup van Logitech maakt het instellen van de Harmony 900 zeer eenvoudig. Een intuïtieve setup wizard loodst de gebruiker door verschillende menu’s en vraagt stapsgewijs om de merken en modelnummers van de aangesloten apparaten in te voeren. Na het beantwoorden van enkele vragen programmeert de Harmony software de afstandsbediening aan de hand van de juiste infrarood codes in de Logitech database. Inmiddels zijn in deze database de gegevens van meer dan 225.000 apparaten van ruim 5.000 fabrikanten opgenomen. Dagelijks worden hier ook nog tal van gegevens aan toegevoegd. Bezitters van een Harmony afstandsbediening kunnen erop vertrouwen dat 99,9 procent van alle apparaten ondersteund wordt.

De Logitech Harmony 900 universele afstandsbediening is medio september verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 399,00 euro. De afstandsbediening wordt geleverd met een oplaadstandaard, een oplaadbare batterij, een stroomadapter, een IR blaster en twee mini blasters. Logitech heeft plannen om aanvullende blaster en mini blaster bundels los op de markt te brengen in de nabije toekomst.