1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na het browserkeuzescherm dat mogelijk in de Europese versie van Windows 7 verschijnt, zijn er nu ook plannen voor een formaatkeuzescherm in de volgende versie van Microsoft Office.

Het nieuwe Microsoft-voorstel is bedoeld als reactie op de Europese Commissie zodat betere interoperabiliteit geboden kan worden op meerdere gebieden, waaronder Exchange en Internet Explorer.

Met het voorstel zouden derde partijen beter toegang moeten krijgen tot Microsoft-formaten en -technologieën zodat deze makkelijker in ook andere software geïmplementeerd en gebruikt kunnen worden. Zo zal meer informatie beschikbaar worden gemaakt over alle Office-formaten, waaronder die van oudere versies.

Een van de voorstellen oppert bovendien voor een verplicht keuzescherm voor zowel OEM’s als thuisgebruikers om het standaardbestandsformaat in Office 2010 in te stellen. "Beginnend met de uitgave van Office 14 zullen eindgebruikers die Microsofts PC Productivity Applications aanschaffen (..) op een niet-bevooroordeelde manier gevraagd worden om het standaardbestandsformaat (waaronder ODF) te kiezen bij de eerste keer opstarten", zo luidt het in het document.