2min

Tags in dit artikel

,

De veranderingen die Microsoft heeft gemaakt vergeleken met het voorstel van juli zijn een stuk beter. Toch gaat De Europese Commissie om commentaar vragen aan consumenten, softwarebedrijven, computerfabrikanten en andere mensen die geïnteresseerd zijn in het verbeterde browserkeuzescherm dat Microsoft pas heeft gemaakt.

De veranderingen die Microsoft heeft gemaakt zouden inhouden dat consumenten veel betere informatie krijgen over de browsers waaruit ze kunnen kiezen. Op het beginscherm zou je te zien krijgen wat de browser inhoudt. Microsoft heeft een knop gemaakt met "Tell Me More", als je op die knop drukt krijg je een uitgebreide uitleg van de browser.

Microsoft heeft toegezegd dat de commissie de browserkeuze mag gaan beoordelen om zo te verzekeren dat de gebruikers een vrije keuze kunnen maken. De browserkeuze zal voor alle gebruikers van een huidige versie en toekomstige versies van Windows vijf jaar worden aangeboden. Dus dit geldt nu voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7. De komende vijf jaar zullen computerbouwers de keuze hebben om een andere internetbrowser te installeren of gewoon Internet Explorer te gebruiken.

De meeste kritiek die er zal komen tijdens het testen bij geïnteresseerde partijen zal zijn dat de keuze in Internet Explorer wordt weergeven. Dit zou een voordeel kunnen zijn voor IE. Microsoft meldt dat we niet aan het ontwerp zullen zien of uitwerkingen van het keuzescherm in het voordeel zijn van Microsoft zelf. De testen worden gedaan omdat de EC het voorstel wel accepteert maar er niet meteen mee akkoord gaat.

De browserkeuze komt via een Windows Update, waardoor het dus mogelijk is om ‘m zowel op Windows XP als Windows 7 te krijgen. Bij Windows XP is de update een hoge prioriteit en bij Windows Vista wordt het weergeven als belangrijk. Voor Windows 7 is het op dit moment nog niet bekend. De gebruiker krijgt na de update de keuze of hij het meteen of pas later wil uitvoeren. Als men kiest voor later wordt er een snelkoppeling op het bureaublad geplaatst.