1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft de uiteindelijke versie van Windows Server 2008 R2 online gezet.

De serverversie van Windows 7 heeft al sinds eind juli het label RTM gekregen en is sinds veertien augustus beschikbaar voor MSDN- en TechNet-abonnees. Op 22 oktober kan ook de rest van de wereld aan de slag met het nieuwe operating system.

Ondanks de naam is Windows Server 2008 R2 een aanzienlijke serverrelease, want er zijn grote veranderingen gemaakt op het gebied van schaalbaarheid en prestaties. Bovendien is er een grote set nieuwe functies beschikbaar.

Belangrijkste van deze verbeteringen zijn gemaakt op het gebied van virtualisatie. Het nieuwe product, dat eigenlijk de naam Windows 7 Server droeg, wordt geleverd met de Hyper-V 2.0-hypervisor waarmee virtuele machines kunnen worden gemigreerd terwijl host en servers nog actief zijn. Dit kan handig zijn voor het gelijk verdelen van werk of voor het onderhouden van de server.

Bovendien zijn er ook verbeteringen op het gebied van zuinigheid. De nieuwe Core Parking-functie is ontworpen om de processor van de host in slaapstand te zetten als deze niet gebruikt wordt.