1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er zijn wat nieuwe screenshots uitgelekt van Maemo 5. Dit besturingssysteem is gebaseerd op Linux, zoals ook Android, en wordt gebruikt bij Nokia. Dit besturingssysteem zou mogelijk een vervanger kunnen worden van Symbian.

De screenshots komen van Eldar Murtazin, een Rus die verstand heeft van telefoonwereld. Hij krijgt wel vaker exclusieve beelden en materiaal toegestuurd dat later nog blijkt te kloppen ook. Hij is nu ook op de proppen gekomen met nieuwe Maemo 5 screenshots. Tegelijkertijd heeft hij gelijk wat nieuwe informatie vrijgegeven over het nieuwe op Linux gebaseerde besturingssysteem.

Maemo 5 is voor meer geschikt dan alleen mobiele telefonie. Nokia wil het ook in gaan zetten als OS op tablet-PC’s en dergelijk. Maemo 5 wordt overigens ook niet primair als mobiel OS ontwikkeld. Het lijkt erop dat het OS gaat draaien op een nieuw toestel van Nokia, de N900. Dit wordt een internettablet met belfunctie, zoals het er nu naar uitziet.

De geruchten zijn allemaal nog wat vaag. Maar het lijkt erop dat er binnenkort opheldering in komt en dat Nokia echt dingen vrij gaat geven. Zo stellen diverse bronnen dat het toestel op 2 september uitkomt.